Lägerdeltagare och-ledare leker i vattnet i soligt sommarväder

Jobba som ledare på FDUV:s sommarläger

FDUV ordnar årligen cirka 30 läger för barn, ungdomar, vuxna och seniorer med intellektuell funktionsnedsättning runtom i Svenskfinland. Lägren ordnas huvudsakligen under juli månad och samlar varje sommar omkring 300 deltagare.

Under samma tidsperiod anställer vi ca 130 lägerledare som personal på lägren. Vi erbjuder våra lägerledare ett krävande men roligt och mångsidigt sommarjobb i en somrig miljö.

Jobbet passar både dig som har arbetserfarenhet inom social- och hälsovårdsbranschen, men också dig som har en bakgrund i andra branscher eller studieinriktningar. Det är också ett perfekt jobb för dig som vill kombinera sommarjobb med andra aktiviteter eller studier.

Som lägerledare lär du dig att jobba med personer med olika typer av stödbehov. Vi erbjuder dig också en möjlighet att själv påverka din arbetsmiljö genom att ta egna initiativ och hämta nya idéer och roliga aktiviteter till lägren. 

Vad söker vi hos dig som lägerledare?

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning. Erfarenhet av att arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning är en merit, inget krav. Att du har god samarbetsförmåga, är empatisk och har en humanistisk människosyn är minst lika viktigt. Du ska helst ha fyllt 20 år. Vi strävar efter att anställa en mångsidig grupp lägerledare med olika bakgrund, erfarenhet, utbildning och intressen.

Ledare eller ansvarig ledare?

Vi söker både ansvariga ledare och övriga ledare. Varje läger har två ansvariga ledare och 4-12 övriga ledare, beroende på storleken på deltagargruppen och deltagarnas stödbehov. De flesta ledare jobbar på 2-4 läger per sommar.

Som lägerledare stöder du lägerdeltagarna i alla aktiviteter under lägerveckan. Det kan i praktiken vara allt från hjälp med påklädning och hygien till att hålla koll på tidtabeller, pengar och rutiner.

Som ansvarig ledare fungerar du som gruppledare för både deltagarna och de övriga ledarna på lägret. Du har huvudansvaret för lägret, det vill säga för programmet, arbetsfördelningen och säkerheten. Du fördelar uppgifter mellan ledarna så att alla hjälps åt för att skapa ett lyckat läger. Att vara ansvarig ledare är en bra merit och en ypperlig chans att utveckla din ledarskaps- och organisationsförmåga.

Utbildning

I arbetet som lägerledare ingår fyra obligatoriska fortbildningar för alla gamla och nya ledare samt och en obligatorisk träff för ansvariga ledare.

Alla fortbildningar hålls paralellet i Österbotten och i Södra Finland (du kan välja var du deltar):

  1. Utbildningsdag för FDUV:s lägerledare: lördagen den 11 maj kl.9.30-16.30 i Helsingfors och Korsholm
  2. Grundvård och läkemedelshantering: onsdagen den 22 maj kl.16.00-20.00 i Helsingfors och Vasa.
  3. Bemötande och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK): onsdagen den 29 maj kl.16.00-20.00 i Helsingfors och Vasa
  4. Planeringsträff för ansvariga ledare: fredagen den 10 maj kl.16.00-20.00 i Helsingfors och Vasa.

Löner

  • Ledare: 100 euro / dygn + dagtraktamente 19 euro / dygn (skattefritt) 
  • Ansvariga ledare: 140 euro / dygn + dagtraktamente 19 euro / dygn (skattefritt) 
  • Workshopdragare på t.ex. konst- och dramaläger med övernattning: 140 euro / dygn + dagtraktamente 19 euro / dygn (skattefritt)
  • Workshopdragare på t.ex. konst- och dramaläger utan övernattning: 120 euro / dygn + dagtraktamente 19 euro / dygn (skattefritt)

Låter det här som något för dig?

Fyll i den elektorinska ansökan här nedan och skicka in ditt CV senast 28.2.2019. Använd rubriken Lägerledare CV + efternamn i e-posten och sänd till: 
Läger i södra Finland: jenni.bergman@fduv.fi  
Läger i Österbotten: tina.holms@fduv.fi 

Ansökningstiden har gått ut för 2019.

 Ansökan om jobb som lägerledare

Bekanta dig mera med våra läger genom att: