Ett gott liv på jämlika villkor

– också för dem som behöver stöd i vardagen

Glada personer med intellektuell funktionsnedsättning på läger. Fotografi med texten Bidra till ett gott liv för alla och Donera nu. Till sidan Donera.

Under 2018 pågår en medelinsamling för att trygga FDUV:s lägerverksamhet. Läs mer om insamlingen och hur du kan bidra här.

Aktuellt

Ny lag ska stärka rätten till självbestämmande

FDUV har gett sitt utlåtande om förslaget till ny klient- och patientlag. En ny lag om självbestämmande är nödvändig, men förslaget behöver kompletteras.Läs mera »

Tjänster som personer behöver på grund av sin funktionsnedsättning bör vara avgiftsfria

FDUV har gett sitt utlåtande om regeringens förslag till lag om kundavgifter för social- och hälsotjänster. Förslaget har brister som bör korrigeras.Läs mera »

Katja har fått möta arbetslivet på lika villkor

Katja Nygård i Karleby har jobbat på dagis i 22 år och stortrivs. Hon har Downs syndrom och vill inte byta ut jobbet mot att arbeta på dagcentral. Artikeln ingår i GP 3/2018.Läs mera »

Kalender

Fre
5.10
17:00

Rekreationsdagar på Norrkullalandet i Sibbo

Alla ni som är föräldrar till barn, ungdomar och unga vuxna med särskilda behov - kom med, stanna upp och ta en paus från vardagen!
Lör
6.10
14:00

Storträff med Steg för Steg

Steg för Steg ordnar Storträff för alla medlemmar.
Norrvalla
Lör
6.10
17:00

Dansgala på Norrvalla

Välkommen att dansa till Allan and the Astronauts!
Norrvalla i Vörå
Tis
9.10
18:00

Diskussionskväll kring boendefrågor i Jakobstad

Hurdana boende- och servicelösningar finns det? Vilket stöd skulle du som anhörig behöva i barnets flyttningsprocess? Kårkulla samkommun och FDUV informerar om boendelösningar.
Jakobstad, Campus Allegro