Behöver du en stödperson?

Vad är en stödperson?

En stödperson är en vän, en ledsagare eller en kontakt till samhället. De flesta som önskar få en stödperson vill göra vanliga saker, som att gå på kaffe, shoppa, gå på bio, en ishockeymatch eller teater tillsammans med någon. En del vill ha någon att motionera med och andra helt enkelt någon att prata med d.v.s lite omväxling i vardagen. Någon önskar träffa sin stödperson varje vecka, de flesta två eller en gång per månad.

Stödpersoner förmedlas av SAMS. Du hittar mera information om hur du kan ansöka om att få en stödperson på SAMS webbplats.

Bli stödperson

Genom att bli en stödperson hjälper du till att skapa en fungerande vän- och stödpersonsverksamhet som jobbar för att göra samhället mera tillgängligt och accepterande. Vi tror att ingen vill bli lämnad ensam. Fyra timmar per månad är det minimiantal timmar vi hjälper till med. Uppgiften som stödperson kan variera efter behov, du kan till exempel vara som en vän, en ledsagare eller en kontakt till det övriga samhället.

SAMS stödpersonsverksamhet Fyra Betydelsefulla Timmar, eller 4BT,  förmedlar stödpersoner till personer med funktionsnedsättning i Svenskfinland. Ingen vill bli lämnad ensam, kom med!

Mera information och kontaktuppgifter