68007.jpg

Lättläst broschyr om riksdagsvalet

05.03.2019 kl. 09:50
I broschyren kan man läsa på lätt svenska om riksdagsvalet och hur man röstar i det.

Justitieministeriet har gett ut en lättläst broschyr om riksdagsvalet i april. I den kan man läsa på lätt svenska om valet och hur man röstar i det.

Den lättlästa broschyren distribueras bland annat med LL-Bladet och till Steg för Stegs medlemmar. Den finns också digitalt på den nya lättlästa webbplatsen www.lättläst.fi. Broschyren är ett samarbete med vårt LL-Center och Selkokeskus.

Gå till broschyren om riksdagsvalet (pdf)

Läs FDUV:s valteser på lätt svenska

 

Ida-Lotta använder pekplattan som stöd i sin kommunikation

Alla kan inte tala, men alla har rätt till kommunikation. Ida-Lotta Knuuttila behöver stöd för att förstå och göra sig förstådd. Pekplattan hjälper henne att kommunicera.Läs mera »

Blogg: Vad händer nu?

Väntan på olika reformer är inte över. Inte bara vårdreformen föll, även arbetet med annan lagstiftning som märkbart påverkar personer med funktionsnedsättning blev på hälft. Verksamhetsledare Lisbeth Hemgård analyserar läget.Läs mera »

Theo drömmer om ett eget hem

Många med särskilda behov bor i gruppboenden, även om de med rätt stöd kunde klara sig på egen hand. Rätt stöd kräver flexibla tjänster som utgår från individen. Theo Degerth är en av dem som bor hos sina föräldrar i brist på skräddarsydda lösningar. Läs mera »