67145.jpg

Ansök om plats på våra sommarläger senast 28.2!

09.01.2019 kl. 15:46
Vi går mot sommartider – ansök om lägerplats senast den 28 februari.

Snart är sommaren här och med den FDUV:s sommarläger. I sommar bjuder vi på en del nyheter, men också på gamla favoriter.

Nytt för i år är att varje läger har ett tema och att vi för andra året i rad ordnar konst- och dramaläger i både södra Finland och Österbotten.  

I år ordnas bandlägret i Österbotten för dig som tycker om att musicera eller vill lära dig att spela ett instrument. Det populära it-lägret återvänder och så ordnar vi hantverksläger och dans-, musik- och motionsläger både i södra Finland och Österbotten.

Det finns som vanligt också tid för vila, strandliv, disko, bastu, teaterbesök och allt annat som hör sommaren till.  

Det här året har du också möjlighet att på egen bekostnad resa över regiongränserna och åka på läger till en ny plats, till exempel i Österbotten, fast du bor i Nyland. Annat nytt för i år är att alla läger är fem dagar långa och kostar lika mycket.

Du kan som vanligt ansöka om understöd från din hemkommun så att det inte blir så dyrt för dig. Utöver det går det också att söka om understöd från fonder som FDUV administrerar.  

Så nu är frågan:  

  • Vilket läger vill du åka på i sommar?  
  • Väljer du det läger du trivts bra på redan många år eller vill du prova på något nytt? 
     

Tina Holms, läger- och föreningskoordinator i Österbotten 050 302 78 88, tina.holms@fduv.fi

Jenni Bergman, läger- och föreningskoordinator i södra Finland 040 865 38 88, jenni.bergman@fduv.fi


Bekanta dig med årets lägerutbud och skicka in din ansökan senast den 28 februari! 

Läs mer här

 

Ida-Lotta använder pekplattan som stöd i sin kommunikation

Alla kan inte tala, men alla har rätt till kommunikation. Ida-Lotta Knuuttila behöver stöd för att förstå och göra sig förstådd. Pekplattan hjälper henne att kommunicera.Läs mera »

Blogg: Vad händer nu?

Väntan på olika reformer är inte över. Inte bara vårdreformen föll, även arbetet med annan lagstiftning som märkbart påverkar personer med funktionsnedsättning blev på hälft. Verksamhetsledare Lisbeth Hemgård analyserar läget.Läs mera »

Theo drömmer om ett eget hem

Många med särskilda behov bor i gruppboenden, även om de med rätt stöd kunde klara sig på egen hand. Rätt stöd kräver flexibla tjänster som utgår från individen. Theo Degerth är en av dem som bor hos sina föräldrar i brist på skräddarsydda lösningar. Läs mera »