62328.jpg

FDUV erbjuder 100 lägerledare sommarjobb – ansök senast 28.2!

09.02.2018 kl. 12:07
Som lägerledare får du jobba med personer med olika typer av stödbehov.

Att ordna sommarläger för personer med intellektuell funktionsnedsättning hör till FDUV:s kärnverksamhet. Målet med sommarlägren är att erbjuda deltagarna meningsfulla aktiviteter, nya upplevelser och avkoppling.

FDUV ordnar varje år cirka 30 läger i Österbotten och Södra Finland. Lägren ordnas huvudsakligen under juli månad och samlar omkring 300 lägerdeltagare och cirka 100 lägerledare.

Vi söker nu både ansvariga ledare och övriga ledare.

Vi erbjuder ett krävande men roligt och mångsidigt sommarjobb i en somrig miljö. Jobbet passar både dig som har arbetserfarenhet inom social- och hälsovårdsbranschen, men också dig som har en bakgrund i andra branscher eller studieinriktningar.

Som lägerledare lär du dig att jobba med personer med olika typer av stödbehov. Vi erbjuder dig också en möjlighet att själv påverka din arbetsmiljö genom att ta egna initiativ och hämta nya idéer och roliga aktiviteter till lägren. Våra ansvariga ledare får ett arvode på 133 €/dygn och övriga ledare får 92 €/dygn.
 

Läs mer och skicka in din ansökan senast 28.2!

 

Matilda Hemnell

Ett läger är mer än ett läger

FDUV:s läger är ett viktigt avbrott i vardagen för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Förbundet har startat en medelinsamling får att kunna sänka deltagaravgifterna. Det ska vara möjligt att delta oberoende av socioekonomisk bakgrund. Artikeln ingår i GP 2/2018.Läs mera »

Blogg: Tillgänglighet är nyckeln till delaktighet

Den 19 maj är den internationella tillgänglighetsdagen. Även osynliga hinder kan vara oöverkomliga. Därför måste tillgänglighet ses ut ett brett perspektiv och beaktas i all samhällsplanering, skriver vår sakkunniga i intressepolitiskt arbete Annette Tallberg i vår blogg.Läs mera »

Delaktighetsmodellen främjar dialog på lika villkor

Personer med intellektuell eller liknande funktionsnedsättning har rätt till delaktighet, men hur ska den rätten förverkligas i praktiken? Delaktighetsmodellen är ett svar på den frågan. Modellen har fått stor spridning i Sverige och i maj presenterades den för första gången för en finlandssvensk publik.Läs mera »