61131.jpg

Marita Mäenpää går i pension – slår ett slag för kamratstöd

29.11.2017 kl. 15:19
Efter 30 år på förbundet avgår Marita Mäenpää med pension vid årsskiftet.

Projektkoordinator Marita Mäenpää avgår med pension vid årsskiftet. Marita har jobbat för FDUV i 30 år, först som kursplanerare och sedan som projektkoordinator, senast inom projektet Familjestöd.

Under sina år på FDUV har hon sett hur viktigt det är för personer med intellektuell funktionsnedsättning och deras anhöriga att få prata och dela med sig av sina erfarenheter. Under 13 år var hon med och ordnade samtalsveckor där personer med funktionsnedsättning fick berätta om sitt liv. I Familjestödsprojektet har fokus varit på kamratstöd för anhöriga.

Ibland känns det som att jag lärt mig mer av dem än vad jag kunnat ge.

– Det är otroligt hur mycket de får kämpa i vardagen, och ändå finns där en styrka. Ibland känns det som att jag lärt mig mer av dem än vad jag kunnat ge, säger Marita Mäenpää.

Enligt henne har det bästa med jobbet på FDUV varit alla mänskor hon fått träffa. Arbetet har varit lärorikt, inspirerande, intressant och roligt, men också utmanande.

FDUV tackar Marita för hennes stora insats till förmån för förbundet, personer med intellektuell funktionsnedsättning och deras anhöriga!

 

Matilda Hemnell

Blogg: De här barnen väljer sina föräldrar

Hur ge besked om barns funktionsnedsättning? Henrika Mercadante, projektansvarig för Mer än ord, skriver i vår blogg om bemötandets svåra konst.Läs mera »

FDUV:s nya namn avspeglar modern människosyn

Personer med intellektuell funktionsnedsättning har egna resurser och ska bli hörda och vara delaktiga. Därför ville förbundet slippa det föråldrade namnet.Läs mera »

Handbok om service för unga med intellektuell funktionsnedsättning

Vår handbok om service för unga med intellektuell funktionsnedsättning är uppdaterad. Ladda ner den gratis från vår webbplats.Läs mera »