Övriga läger

Utöver sommarlägren ordnar FDUV också bland annat sportlovs- och scoutläger. Nedan hittar du information om dessa läger. Aktuella läger finns i kalendern.

Gå till:


Lär känna militärlivet

Militärläger för personer med utvecklingsstörning

Lär känna militärlivsläger arrangeras i Dragsvik, Raseborg med jämna mellanrum. På lägret får deltagarna bekanta sig med beväringarnas vardag och med garnisonens verksamhet. Lägret hålls på Nylands brigad och Syndalens övningsområde. Vi brukar bland annat att bekanta oss med Nylands Brigad i Dragsvik, kvittera ut armékläder, övernatta i armétält i Syndalen, marschera, åka militärtransportfordon både på land och hav samt avsluta med flagghalning. Lägret arrangeras av Försvarsutbildningsföreningen i samarbete med FDUV.


Sportlovsläger

FDUV arrangerar sportlovsläger för barn med speicalbehov på Högsand, Lappvik. Lägret börjar på måndag förmiddag och slutar på fredag eftermiddag. 10 barn ryms med på lägret och deltagarna antas i anmälningsordning. På programmet står vinteraktiviteter som pulkaåkning och snögubbsbygge och inneaktiviteter som sång och pysselstunder. Vi har en ledare per barn så det finns möjligheter till individuella program.


Scoutläger

Är du intresserad av naturen och tycker om äventyr och mysterier? Då är det här ett läger för dig!

FDUV arrangerar med jämna mellanrum scoutläger i samarbete med Finlands Svenska Scouter rf. På lägret får du sova i tält, röra dig i naturen, simma, bada bastu. Vi gör allt utomhus, äter, sover och lär oss nya färdigheter.


Rekreationsläger / Syskonläger

I samband med rekreationsdagarna som FDUV arrangerar med Folkhälsan för föräldrar till barn med specialbehov arrangeras ett läger för barnen.